Witaj w hornjoserbskej Wikipediji :-) Tebje trěbamy! --Dundak 00:17, 4 October 2006 (UTC)

Přełožk dsb. wikipedija wobdźěłać

Luby Dezidorje,

bohužel sym zabył (zapomněl) swoje hesło - tuchwilu njemóžu dataju dsb. wikipedije změnić :(--Nepl 17:07, 23. apr 2007 (CEST)

Wobrazy za nastawk Praski rołowy póst wobdźěłać

Dobrý večer Dezidore! Wušmórnješ wobrazy z mjenowaneho nastawka z přičiny, zo su na Commons. Čehodla njebuchu pokazane (nimo jednoho). Na tón časowy dypk hišće njeběch čěske mjena wobrazow změnił. Tohodla sym je z čěskeje Wikipedije sćahnył a přemjenował. Wutrobne postrowy, --Michawiki 23:56, 26. meje 2007 (CEST)

Jméno obrazu je snad nepodstatné, to jde řešit formou popisku (pod obrázkem či na commons). Nevidím důvodu, proč by měly být obrázky uloženy zvlášť na každé jazykové verzi Wikipedie, když jsou v jedné verzi, kterou mohou využívat všechny Wikipedie, na commons. Ty obrázky, které jsi sem uložil byly navíc v horší kvalitě a bez udání licence. --Dezidor 12:21, 27. meje 2007 (CEST)

Nastawki wo rostlinach wobdźěłać

Dobry wječor, Dezidor. Runje widźach, zo sy někotre nastawki wo rostlinach redigował. Jeli tam nutřka njeje infokašćik, wužiwaj prošu w přichodźe za infokašćika předłohu {{Rostlina}}. Parametry su w dokumentaciji. Jeli hišće maš prašenja, so prašej mnje. Sym wjele předłohow redigował. Dźakuju so a wutrobny postrow --Tlustulimu 17:24, 27. jun 2007 (CEST)

At first, I will add correct interwiki (every article by Wysočan I edited was with wrong interwiki), add picture, create redirect from latin name and move latin name after Upper Sorbian. After that I will start with "infokašćik". Post scriptum: I know something about political science, law, history, pedagogy... but I am not biologist. I edit that articles about plants only because I can´t see it. --Dezidor 17:30, 27. jun 2007 (CEST)
Well, that you correct the wrong interwiki links. The task on "infokašćik" is convenient only, if interwiki links are all right. Greetings --Tlustulimu 18:07, 27. jun 2007 (CEST)

Politiske strony wobdźěłać

Dobry wječor, Dezidor. Runje sym widźał, zo sy nowe nastawki wo politiskich stronach započinał. Za tajke nastawki je předłoha {{Politiska strona}}. Móžeš hišće ju k twojim nastawkam přidać? Dźakuju so a wjesołe tworjenje. Prošu njezměni parametry w předłoze, dokelž tuta předłoha so hižo w někotrych nastawkach wužiwa. Ale móžeš dalše parametry za mjenowanu předłohu namjetować, jeli mysliš, zo to by nuzny było. Postrowy --Tlustulimu 23:09, 1. meje 2008 (CEST)

Jo, časem to tam přidám. --Dezidor 11:07, 5. meje 2008 (CEST)
Dobry wječor, Dezidor. Nětko předłoha mjenuje {{Infokašćik politiska strona}} po mjenowu šemu za infokašćiki. Stare mjeno je daleposrědkowanje (redirect). Postrowy --Tlustulimu 18:29, 8. jul 2008 (CEST)

Hłowna strona wobdźěłać

Dobry dźeń, Dezidor. I just saw, that you removed the article list from Hłowna strona. Do you know the draft for a new main page? If we thin out the list in the chapter "Encyklopedija", I could copy it after discussion into the main page. I propose, that we discuss this in the discussion page of the main page. Greetings --Tlustulimu 11:34, 11. jul 2008 (CEST)

(+) Dont change the draft without discussion, please. Greetings --Tlustulimu 11:35, 11. jul 2008 (CEST)

Wikipedija:Wobrazy tydźenja wobdźěłać

Dobry wječor, Dezidoro. Maš ewentualnje lóšt namjety za wobraz tydźenja k stronje Wikipedija:Wobrazy tydźenja přidać? Jeli haj, nowe namjety so na kóncu druheje tabele přidaja. Postrowy --Tlustulimu 20:47, 3. dec 2008 (CET)

Dźakuju so   --Tlustulimu 22:02, 3. dec 2008 (CET)

Infoboxy obcí wobdźěłać

Zdravím a děkuji za uvítání. Začal jsem na české wikipedii systematicky (od východu :-)) zpracovávat infoboxy obcí Saska a mohl bych je vyplňovat i do téhle wikipedii, když už tu obci jednou zpracovávám. To bych asi zvládl, i když neznám lužickosrbskou gramatiku. Ale nejsem si jist, jestli má smysl, abych třeba i založil nový článek, když se na německé wikipedii dočtu, že obec má i lužickosrbský název, protože 1) nejsem schopen do něj dodat souvislý text 2)někdy asi nepoznám, jestli se jedná o hornolužický, nebo dornolužický název, mohu jen tipovat na základě geografie. Tak se Vás chci zeptat na názor, nakolik by to mělo smysl. --Tchoř 11:04, 5. dec 2008 (CET)

Smysl to určitě má, poslední změny se tu hlídají a jsem přesvědčen, že to kdyžtak někdo opraví. Jinak v Sasku bude ten název s vysokou pravděpodobností v hornolužické srbštině. --Dezidor 11:12, 5. dec 2008 (CET)
Ok. Zkusil jsem udělat Rěčicy. Uvítám jakékoliv připomínky (mám tam ještě něco přidávat?), protože jinak budu další obce dělat stejně. Těžko říct, jak dlouho mi elán vydrží, ale myslím, že má smysl, aby to někdo zkontroloval, aby pak někdo nemusel opravovat nějakou trivialitu třeba u patnácti obcí. Takže prosím o kontrolu. Díky --Tchoř 21:19, 5. dec 2008 (CET)
Uvidíme. Možná by šlo některé údaje do samotného článku psát podle vzoru, jak tu píšu české obce (např. Úsobí) s tím, že se jen nahradí číslné údaje a v úvodu se střídají wjes=ves, gmejna=obec a město=město. --Dezidor 21:32, 5. dec 2008 (CET)

Díky za doplnění článku. Zkusím ten vzor využívat (rodovou variaci su/je snad odhadnu). Ještě několik dotazů: 1) Mám dělat i přesměrování z německého názvu? 2) Mám dělat i interwiki z druhého směru (přidat odkaz do německé, české, anglické wiki), nebo to zařídí nějaký bot? 3) Mám používat spíš odkaz wokrjes Zhorjelc nebo Zhorjelc (wokrjes)? --Tchoř 23:16, 5. dec 2008 (CET)

1) Pokud jde o rovnost termínů, pak asi ano. Kdyby bylo evidetní, že existuje v Německu více obcí toho jména, tak asi ne. 2) Není třeba, roboti to zařídí. Já ze zvyku a pro jistotu po založení něčeho interwiki odkaz na 1-2 Wikipedie přidám. 3) Nevím. Možná asi wokrjes Zhorjelc, ale stejně tam budou po založení redirecty. --Dezidor 23:47, 5. dec 2008 (CET)
Ahoj Tchoři, ahoj Dezidore. Místní jména na -icy, -ecy a několik na -y se vyskytují jenom v množném čísle: Rěčicy - do Rěčicy, w Rěčicach; Bukecy - do Bukec, w Bukecach; Drježdźany - do Drježdźan, w Drježdźanach; tedy jak v češtině: Teplice - do Teplic, v Teplicích. Proto "su", město "je". V následujících větách jsem nechal jednotné číslo vzhledem ke vztahu ke slovu "gmejna". Ale samozřejmě bychom mohli používat také množné číslo se vztahem k Rěčicy. -- Použiváme typ wokrjes Zhorjelc. S pozdravem, --Michawiki 00:29, 6. dec 2008 (CET)

Strana svobodných občanů wobdźěłać

Dobry wječor, Dezidoro. Móžeš snadź tež {{Infokašćik politiska strona}} k nastawkej Strana svobodných občanů přidać? Bohužel njemóžu po čěskej nastawku přidać, dokelž čěšćinu njerozumju. Postrowy --Tlustulimu 18:31, 12. jan 2009 (CET)

Use lower Sorbian when translations are missing wobdźěłać

Hello, please give a look. --Nemo bis (diskusija) 24. decembra 2016, 20:18 (CET)Wotmołwić

Nowe zapiski wobdźěłać

Witaj! By ty prošu trochu na prawopis kedźbował – na přikład njerěka "faraŕ", ale "farar", "poslednje" město "poslědnje". Tež wotkazy na druhe strony bychu rjane byli. Měj dźak za twój angažement! Postrow, j.nyča+/- 8. meje 2018, 15:02 (CEST)Wotmołwić

Snažím se propojit texty na Wikisource, kam je převádím zejména z Pátovy čítanky či Česko-lužické věstníku, se zdejšími články, popř. za tím účelem aspoň krátký text (Páta jde jako PD autor již použít) založit. Vím, že je tam asi spousta starého prawopisu (např. "ŕ" se už nějakou tu dobu nepíše), díky za opravy a doplnění. --Dezidor (diskusija) 8. meje 2018, 15:07 (CEST)Wotmołwić
Z Wikipedije, swobodneje encyklopedije