David Bowie: Rozdźěl mjez wersijomaj

Inhalt gelöscht Inhalt hinzugefügt
CommonsDelinker (diskusija | přinoški)
Je BowieRaR87.jpg přez David_Bowie_(1987).jpg narunał (přez CommonsDelinker přičina: File renamed: this is not Stanley Bowie).
SKeine Bearbeitungszusammenfassung
Rjadka 1:
[[Dataja:David Bowie.jpg|mini|David Bowie w lěće 2006]]
 
'''David Bowie''' (poprawom ''David Robert Jones''; * [[8. januara]] [[1947]] w [[Brixton]]je, [[London]]; † [[10. januara]] [[2016]]) bě [[Zjednoćene kralestwo|britiski]] popowy hudźbnik, spěwar, producent, dźiwadźelnik a moler. Je wjace hač 140 milionow zynkonošerjowzynkonošakow předał a płaći jako jedyn z najwuznamnišich hudźbnikow 20. lětstotka kaž tež – z trochowanym zamóženjom wot 900 milionow dolarow – jako jedyn z najbohatšich.
 
Šěrokemu publikumej bu nanajpozdźišo znaty z albumom ''The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars''. Wot 1976 do 1978 bydleše w [[Berlin]]skim měšćanskim dźělu Schöneberg, hdźež nahra hromadźe z producentom [[Brian Eno]] albumy ''Low'', ''Heroes'' (z titulnym spěwom w němskej wersiji) a ''Lodger''. Dalše swětoznate spěwy z pjera Bowieja su ''Space Oddity'' (1969), ''Life on Mars'' (1971), ''Under Pressure'' (1981, ze skupinu [[Queen]]), ''This Is Not America'' (1985) a ''Absolute Beginners'' (1986).
 
David Bowie bě wot 1992 woženjeny ze [[Somalija|somalskimsomaliskim]] modelom [[Iman Abdulmajid]] a bydleše z njej a zhromadnej dźowku w [[New York]]u. Wón zemrě jenož dwaj dnjej po swojich 69. narodninach a wozjewjenju poslednjeho albuma ''Blackstar'' po 18-měsačnym boju přećiwo rakej.
 
== Solo-diskografija ==
Z Wikipedije, swobodneje encyklopedije