Milčo Mančevski

Milčo Mančevski (kyrilisce Милчо Манчевски, často tež transkribowane jako Milcho Manchevski; * 18. oktobra 1959 w Skopju) je mjezynarodnje najznaćiši makedonski režiser a scenarist.

Swój prěni studij zabsolwowa na Fakulće wuměłstwa a archeologije při Uniwersiće Skopje. Potom zakónči wón 1983 swój druhi studij we wobłuku filmografije w Južnym Illinoisu. Po skutkowanju jako kameramuž sta so z awtorom někotrych hudźbnych widejow kaž Hot day in Mexico (1985) abo Tennessee (1992). Mjezynarodnje zdoby sej sławu přez film Pred doždot („Před dešćom“), kotremuž spožči so Złoćany law na Mjezynarodnym filmowym festiwalu w Bjenatkach.

FilmografijaWobdźěłać

  • 1985: Opasna baba (krótkofilm)
  • 1994: Před dešćom (Пред дождот)
  • 2001: Dust (Proch)
  • 2007: Bones (Sćiny, mk. Сенки)
  • 2010: Mothers (Maćerje)

WotkazajWobdźěłać

Z Wikipedije, swobodneje encyklopedije