Hłowny meni wočinić
Busta Mareka Grechuty w dróze Aleja Sław (Kielce)

Marek Michał Grechuta (* 10. decembra 1945 w Zamośći; † 9. oktobra 2006 w Krakowje) bě pólski spěwar, basnik, komponist, moler kaž tež studowany architekt. Wón haješe wosebity zajim za skulptury a filozofiju. Grechuta je nimo Niemena najwažniši zastupjer „spěwaneje poezije“, žanr, w kotrymž so elementy rocka, jazz-rocka a progresiwneho rocka jewja.[1] W lěće 1969 hraješe w filmje Polowanie na muchy Andrzeja Wajdy.

DiskografijaWobdźěłać

AlbumyWobdźěłać

  • Marek Grechuta & Anawa (1970)
  • Korowód (1971)
  • Droga za widnokres (1972)
  • Magia obłoków (1974)
  • Szalona lokomotywa (1977)
  • Pieśni Marka Grechuty do słów Tadeusza Nowaka (1979)
  • Śpiewające obrazy (1981)
  • W malinowym chruśniaku (1984)
  • Wiosna – ach to ty (1987)
  • Krajobraz pełen nadziei (1989)
  • Piosenki dla dzieci i rodziców (1991)
  • Dziesięć ważnych słów (1994)
  • Niezwykłe miejsca (2003)

SingleWobdźěłać

  • Gaj / Mały barek w Santa Cruz (1977)
  • Muza Pomyślności / Głos (1978)
  • Hop Szklankę Piwa / Song O Ciszy (1979)

ŽórłoWobdźěłać

  1. Leszek Gnoiński, Jan Skaradziński: Encyklopedia Polskiego Rocka. Poznań: In Rock, 2006, str. 227–231. ISBN 83-60157-14-6

WotkazWobdźěłać

  Commons: Marek Grechuta – Zběrka wobrazow, widejow a awdiodatajow
Z Wikipedije, swobodneje encyklopedije