Inhalt gelöscht Inhalt hinzugefügt
Michawiki (diskusija | přinoški)
Dezidor (diskusija | přinoški)
→‎Infoboxy obcí: díky za informaci
Rjadka 46:
Díky za doplnění článku. Zkusím ten vzor využívat (rodovou variaci ''su''/''je'' snad odhadnu). Ještě několik dotazů: 1) Mám dělat i přesměrování z německého názvu? 2) Mám dělat i interwiki z druhého směru (přidat odkaz do německé, české, anglické wiki), nebo to zařídí nějaký bot? 3) Mám používat spíš odkaz ''wokrjes Zhorjelc'' nebo ''Zhorjelc (wokrjes)''? --[[Wužiwar:Tchoř|Tchoř]] 23:16, 5. dec 2008 (CET)
 
:1) Pokud jde o rovnost termínů, pak asi ano. Kdyby bylo evidetní, že existuje v Německu více obcí toho jména, tak asi ne. 2) Není třeba, roboti to zařídí. Já to ze zvyku a pro jistotu po založení něčeho interwiki odkaz na 1-2 Wikipedie dělámpřidám. 3) Nevím. Možná asi ''wokrjes Zhorjelc'', ale stejně tam budou po založení redirecty. --[[Wužiwar:Dezidor|Dezidor]] 23:47, 5. dec 2008 (CET)
 
::Ahoj Tchoři, ahoj Dezidore. Místní jména na -icy, -ecy a několik na -y se vyskytují jenom v množném čísle: Rěčicy - do Rěčicy, w Rěčicach; Bukecy - do Bukec, w Bukecach; Drježdźany - do Drježdźan, w Drježdźanach; tedy jak v češtině: Teplice - do Teplic, v Teplicích. Proto "su", město "je". V následujících větách jsem nechal stát jednotnejednotné číslo vzhledem -ke vztahvztahu nake slovoslovu "gmejna". Ale samozřejmě bychom mohli používat také mnóžnémnožné číslo zse vztahem nak Rěčicy. -- Použiváme typ ''wokrjes Zhorjelc''. PozdravyS pozdravem, --[[Wužiwar:Michawiki|Michawiki]] 00:29, 6. dec 2008 (CET)
Z Wikipedije, swobodneje encyklopedije