Běłe Noslicy: Rozdźěl mjez wersijomaj

Inhalt gelöscht Inhalt hinzugefügt
Rjadka 20:
 
== Geografija ==
Leža něhdźe sydom kilometrow juhozapadnje [[Budyšin]]a a 260 metrow nad mórskej hładźinu w hornjołužiskej[[Hornjołužiske pahórčinjehona|Hornjołužiskich honach]]. Susodne wjeski su [[Nowe Družkecy]] na sewjeru, [[Hnašecy]] na sewjerowuchodźe, [[Drječin]] na juhu a [[Kočica]] na zapadźe. Juhowuchodnje wsy pozběhuje so hórka [[Ćeleńc]] (367 m).
 
=== Ležownostne mjena ===
Susodne wjeski su [[Nowe Družkecy]] na sewjeru, [[Hnašecy]] na sewjerowuchodźe, [[Drječin]] na juhu a [[Kočica]] na zapadźe. Juhowuchodnje wsy pozběhuje so hórka [[Ćeleńc]] (367 m).
[[Michał Rostok]] naliči 1887 slědowace serbske ležownostne mjena: Při Hnaščanskej mjezy, Pola Demjanskeho młyna, Na pěskach, Při dróze, Pola Nowych Družkec, Pola Hušćanskej rěki, Pola Kočanskeho puća, Na křižnym puću, Pola lipy, Pastwišća, Pola Hnaščanskeho lěsa, W skale, W Zodomje, Na ladach, Pod horu, Na Budarjec, Pola lipoweho kerka, W hajkach.<ref>Michał Rostok: ''Ležownostne mjena.'' W: [[Časopis Maćicy Serbskeje|ČMS]] 40 (1887), str. 3–50, tu str. 14 ([https://digital.slub-dresden.de/werkansicht/dlf/88289/16/ digitalizat]).</ref>
 
== Stawizny ==
Z Wikipedije, swobodneje encyklopedije