Wikipedija:Mjezynarodna Wikipedija: Rozdźěl mjez wersijomaj

Inhalt gelöscht Inhalt hinzugefügt
Michawiki (diskusija | přinoški)
Přełožowanske přeće k nastawkej Wikipédie:Mezinárodní Wikipédie z čěskeje Wikipedije
 
Michawiki (diskusija | přinoški)
Keine Bearbeitungszusammenfassung
Rjadka 1:
{{Babylon}}
WikipedistéWikipedisća z různýchrozdźělnych zemíkrajow používajíwužiwaja ke koordinacikoordinaciji WikipediíWikipedijow vw různýchrozdźělnych rěčach jazycích [[:en:Wikipedia:Intlwiki-L]]. DorozumívacímRěč jazykemdorozumjenja je angličtinajendźelšćina. PodívejtePohladaj setež takédo na [[WikipedieWikipedija:VelvyslanectvíWulkopósłanstwo|velvyslanectvíwulkopósłanstwa WikipedieWikipedije]] a zapojtepřidruž seso, máte-lijeli zájemmaš pomocizajim spři koordinacíkoordinaciji našeho projektuprojekta pomhać.
 
Zhromadźenstwo [[Wikipedija|Wikipedije]] ma zajim kotružkuli rěč zapřijeć, za kotruž so Wikipedisća namakaja, kotřiž su zwólniwi w nim sobu dźěłać. Smy sej wědomi toho, zo wjele z [[Rěčne swójby|6500 rěčow swěta]] w Interneće dosć zastupjene njeje, a tohodla smy rozsudźeni z maćernorěčnymi rěčnikami a z kompjuterowymi organizacijemi za podpěru tak wjele kaž móžno rěčow.
Společenství [[Wikipedie]] má zájem zahrnout kterýkoliv jazyk, pro který se najdou Wikipedisté ochotní v něm pracovat. Jsme si vědomi toho, že mnoho z [[Jazykové rodiny|6500 světových jazyků]] není na Internetu dostatečně zastoupeno, a proto jsme odhodláni spolupracovat s rodilými mluvčími a s počítačovými organizacemi na podpoře pokud možno co nejvíce jazyků.
 
Kóžda rěčna warianta Wikipedije ma swoju sadźbu wužiwarskich kontow. Wotkazy mjez nastawkami w rozdźělnych rěčach rěkaja [[Pomoc:Mjezyrěčne wotkazy|mjezyrěčne wotkazy]]. We Wikipediji nadźeńdźeš je jako mjeno rěče nad a pod přisłŭnym nastawkom w hornjoserbšćinje.
Každá jazyková varianta Wikipedie má svůj vlastní soubor uživatelských účtů. Odkazy mezi články v různých jazycích se nazývají [[Wikipedie:Mezijazykové odkazy|mezijazykové odkazy]]. Ve Wikipedii je najdete jako název jazyka nad a pod příslušným článkem v češtině.
 
InternetováInternetowa adresa (URL) proza Wikipedii vWikipediju danémw jazycedatej rěči je xx(x).wikipedia.org, kdehdźež xx(x) je dvoupísmennýdwu- kódabo jazykatřipismikowy podlekod rěče po normje ISO 639. TentoTutón kódkod někteříwužiwaja Wikipedisténěkotři používajíWikipedisća vw diskusích,diskusijach neboabo při psanípisanju souhrnuzjeća článkunastawka proza označeníwoznamjenjenje konkrétníkonkretneje jazykovérěčneje variantywarianty WikipedieWikipedije.
 
JakKak začítWikipediju Wikipediiw vnowej novémrěči jazycezapočeć? PodívejteWobhladaj sesej nanawod návodw v [http://www.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Create_a_new_language_in_Wikipedia anglickéjendźelskej WikipediiWikipediji]. VelmiSkrótka stručněprajene: proza jednoho člověka točłowjeka je přílišto mnohopřewjele prácedźěła, takžetak jezo lepšíje mítlěpje skupinku alespoňznajmjeńša pětipjeć lidíludźi měć. NicméněNjedźiwajo máte-lina chuťto, jeli maš lóšt, čas a odvahuzmužitosć, vzhůru dotuž tohopój!
 
=== DalšíDalše projekty ===
Eksistuja tež dalše swobodnnje přistupne encyklopedije na zakładźe softwary Wiki, njewotwisne wot Wikipedije:
Existují i další volně přístupné encyklopedie založené na Wiki softwaru, nicméně nezávislé na Wikipedii:
 
* [http://enciclopedia.us.es/ Enciclopedia Libre] - vew španělštiněšpanišćinje
* [http://susning.nu/ Susning.nu] - vewe švédštiněšwedšćinje
 
=== PříbuznéPřiwuzne projekty ===
* [http://meta.wikipedia.com/wiki.phtml?title=Wikipedia+Machine+Translation+Project Wikipedia Machine Translation Project]
 
[[de:Wikipedia:Sprachen]]
[[cs:Mezinárodní Wikipédie]]
[[en:Wikipedia:Multilingual coordination]]
[[eo:Internacia Vikipedio]]
Zeile 27 ⟶ 28:
[[pl:Wikipedia:Koordynacja międzyjęzykowa]]
[[sv:Wikipedia:Statistik]]
ł
Z Wikipedije, swobodneje encyklopedije