Rěčny centrum WITAJ: Rozdźěl mjez wersijomaj

Inhalt gelöscht Inhalt hinzugefügt
Mikławš (diskusija | přinoški)
SKeine Bearbeitungszusammenfassung
Keine Bearbeitungszusammenfassung
Rjadka 13:
}}
 
'''Rěčny centrum WITAJ (RCW)''' je njesamostatna zarjadniska jednotka Domowiny - Zwjazka Łužiskich Serbow z.t. ze swójskim etatom. RCW bu w lěće 2001 w zwisku ze strukturnymi změnami serbskich institucijow załoženy. Zaměr institucije je spěchowanje, zdźerženje, posrědkowanje kaž tež nałožowanje a rozšěrjenje hornjo- a delnjoserbskeje rěče.
'''Rěčny centrum WITAJ''' je samostatny wotrjad [[Domowina|Domowiny]], kotryž je so w lěće 2001 załožił a so wot [[Załožba za serbski lud|Załožby za serbski lud]] financuje, kotraž kóžde lěto wot [[Němska|Zwjazka]] a [[Swobodny stat Sakska|Swobodneho stata Sakska]] a kraja [[Braniborska]] přiražki dóstawa. Ma swoje sydło w [[Budyšin]]je a w [[Choćebuz]]u je wotnožka, kotraž je kompetentna za [[Delnja Łužica|Delnju Łužicu]].
 
Do wobšěrnych nadawkow słušeja wudawanje wučbnicow a wučbnych srědkow, wuwiwanje rěčespecifiskich produktow wot předšulskeho hač k dorostowemu wobłukej, podpěra při dalekubłanju kubłarjow a wučerjow kaž tež wobšěrny projektowy management a wědomostny přewod modeloweho projekta WITAJ.
== Nadawki ==
Nadawk Rěčneho centruma WITAJ je wuwiwanje aktiwitow k zdźerženju a rozšěrjenju serbskeje rěče. Při tym ma so serbska rěč w pěstowarnjach a šulach žiwje a awtentisce wuwiwać. Dźěći a młodostni dóstawaja při tym móžnosć, serbšćinu na najwyšim niwowje nawuknyć. Serbska rěč so př tym na zakładźe wupruwowanych metodow posrědkuje. Dźeći němskorěčnych staršeju móža tohorunja serbsku rěč nawuknyć. Rěčny centrum WITAJ poskića staršim tež móžnosć, so wo serbskorěčnym kubłanju poradźować dać.
 
Nimo toho wudźeržujetaj so wot Rěčneho centruma WITAJ internataj Serbskeho gymnazija Budyšin a Delnjoserbskeho gymnazija w Choćebuzu.
Za wuknjacych so moderne wuknjenske srědki wuwiwaja, organizuja so projekty z wólnočasowym charakterom a přewjedu so rěčne kursy.
 
Tež časopisy Rěčny centrum WITAJ wudawa: Dźěcacy časopis "[[Płomjo]]", wučerski časopis "[[Serbska šula]]" a zešiwk "Lutki". W dźěćacych dnjowych přebywanišćach a šulach přewodźa Rěčny centrum WITAJ serbskorěčne pedagogiske dźěło na zakładźe wědomostnych přepytowanjow, wabi za te dźěło a poradźuje nimo toho praktikarjow w jich wšědnym dźěle.
 
Młodźi serbscy socialni pedagogojo skutkuja w serbskim sydlenskim rumje [[Wokrjes Budyšin|wokrjesa Budyšin]] a staraja so wo mobilne młodźinske dźěło, šulske socialne dźěło a swójbne kubłanje.
 
Rěčny centrum WITAJ poskića młodostnym wukubłanske městna kaž tež móžnosć Dobrowólne socialne lěto na polu kultury absolwować.
 
Skónčnje wudźeržuje Rěčny centrum WITAJ internaty, tak zo na přikład gymnaziasća za swój šulski čas su w serbskorěčnej wokolinje žiwi a tuž móža serbsku rěč w zhromadźenstwje ze sobušulerjemi a wučerjemi nałožić a zhromadnu serbsku identitu hladać.
 
== Nadawkowe pola ==
Z Wikipedije, swobodneje encyklopedije